Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων (Ρεντίνα, 03 Ιουνίου 2018)

Την Κυριακή 03 Ιουνίου 2018 στις 11:00, πραγματοποιήθηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους αγώνες, στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ στη Ρεντίνα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και η απουσία των εκπροσώπων Πολιτικών Αρχών (Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα κλπ.) επίσης «μεγαλειώδης».

Παλιοί και νέοι καταδρομείς, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, έφεδροι και φίλοι των Καταδρομών συναντήθηκαν από κοντά στο καταπληκτικής ομορφιάς στρατόπεδο «Αντγου Γ. Κατσάνη», αντάλλαξαν ευχές αλλά και απέδειξαν πως το μεγαλείο των καταδρομών συνεχίζει να ζει μέσα από τις δράσεις, τη δύναμη ψυχής, το παράστημα και το χαρακτήρα των νεώτερων καταδρομέων εκπαιδευμένων από τα ικανότατα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που εξακολουθούν να είναι η «Αιχμή του δόρατος» φωνάζοντας πάντα δυνατά το σύνθημα «Ο Τολμών νικά».

Ο κόσμος συγκινείται από την ανάκρουση ύμνων, τις κινήσεις των αγημάτων που εκτελούνται με ακρίβεια, το προσκλητήριο νεκρών ηρώων, τις βολές των όπλων και την ιαχή «Έπεσαν Υπέρ Πατρίδος». Όλοι οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί, που έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις και βρισκόντουσαν Β. Ελλάδα ήταν παρόντες, μαζί με πάρα πολλούς Υπαξιωματικούς, πολλοί εξ αυτών συνοδευόμενοι από μέλη των οικογενειών τους.

Η ομιλία του Ταξχου Δκτού της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, κ. Βουνίσιου Δημήτριου ήταν λιτή, συγκινητική, με ιστορική αλήθεια και υπενθύμιζε σε όλους τους παρευρισκομένους  … «Χρωστάτε και σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα “ρθούνε, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν οι αγέννητοι, οι νεκροί»

Η συγκίνηση στους παρευρισκομένους μεγάλη, ιδιαίτερα κατά την στιγμή που η κυρία  Εριφύλλη Κατσάνη, χήρα-σύζυγος του αείμνηστου Αντγου Γ. Κατσάνη, Δκτού της 33 ΜΚ, ήρωα των πολεμικών επιχειρήσεων του 1974 στην Κύπρο ενάντια στις πολυπληθείς δυνάμεις κατοχής του Αττίλα, καταθέτει στεφάνι στην προτομή του ηρωικά πεσόντα συζύγου της, συνοδευόμενη από τον Δκτή της Ιης Μεραρχίας Πεζικού και τον Ταξχο Δκτή της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ.

Την τελετή τίμησαν πάρα πολλά μέλη του Συνδέσμου Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, τα οποία είχαν την ευκαιρία για μια φορά ακόμη να συνομιλήσουν με παλιούς και νέους Καταδρομείς, που έχουν πάντα ξεχωριστή θέση στις καρδιές όλων μας και συμμεριζόμαστε πλήρως τον αγώνα τους αλλά και τις τρομερές δυσκολίες των καιρών που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Τα εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων μας αποδεικνύουν περίτρανα σε κάθε τους εκδήλωση, ότι όποτε και αν απαιτηθεί είναι έτοιμοι να αποδείξουν την αξία τους, την μεγάλη τους μαχητική ικανότητα και την απαράμιλλη δύναμη ψυχής ισότιμη των τόσων θρύλων των Καταδρομών, που ηρωικά πεσόντες για την Πατρίδα τιμήθηκαν σε αυτή την σεμνή αλλά λαμπρή καθ’ όλα τελετή.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Αντγος ε.α Μήττας Δημήτριος με τον παλιό του Δκτή, Στγο ε.α Συναδινό Ελευθέριο

Οι κύριοι Λουμάκος, Θεοδωρόπουλος, Χειμωνίδης και Σιδηρόπουλος ήταν παρόντες στην τελετή, πιστοί πάντα στο ραντεβού τους με τη σημαία του Συνδέσμου.

Μέλη και φίλοι του Συνδέσμου Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας σε αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από το μνημείο πεσόντων ΚΔ στη Ρεντίνα.

 

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας κ. Φασούλα Φίλιππο που ως έμπειρος επαγγελματίας φωτογράφος  κάλυψε φωτογραφικά και αφιλοκερδώς την συμμετοχή μας στην εκδήλωση.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2310-206926

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *