Θεωρητική Εκπαίδευση Μελών στα γραφεία του Συνδέσμου (28 Φεβ 2018)

Την Τετάρτη 28 Φεβ 2018 στα γραφεία του Συνδέσμου και από 19:00 έως 23:00, πραγματοποιήθηκε θεωρητική εκπαίδευση σε μέλη του Συνδέσμου επί των αντικειμένων εκπαίδευσης «Θεωρία Περί Αιχμαλώτων Πολέμου (Δικαιώματα, Υποχρεώσεις, Τεχνικές Επιβίωσης σε Συνθήκες Αιχμαλωσίας)» και «Τοπογραφία» από έμπειρους εκπαιδευτές (απόστρατοι Αξκοί Ειδ. Δυνάμεων).

Τα αντικείμενα εκπαίδευσης έχουν πληθώρα πληροφοριών και πολλαπλά επίπεδα γνώσης, αλλά με σταδιακή εκπαίδευση και εξάσκηση επί των διδαχθέντων είναι δυνατή η θεαματική αύξηση γνώσεων και ικανοτήτων όσων συμμετέχουν ενεργά και δείχνουν τον απαιτούμενο ζήλο.

Ιδιαίτερα για την τοπογραφία έγινε κατανοητό από όλους τους συμμετέχοντες ότι, η θεωρητική γνώση πρέπει να συνοδεύεται από πρακτική εξάσκηση στο έδαφος και μάλιστα σε διαφορετικά είδη εδάφους και μορφολογίας γενικότερα.

Όλοι οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο θεωρητικό μάθημα στο οποίο θα πραγματοποιηθεί και γραπτή εξέταση, με σειρά γραπτών ασκήσεων επί των γνώσεων που διδάχτηκαν, αλλά θα τεθούν και πρακτικά προβλήματα προς επίλυση ώστε την επόμενη φορά που θα γίνει εκπαίδευση – άσκηση τοπογραφίας σε άγνωστο έδαφος να επιτύχουν όλοι καλύτερα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας την βελτίωση των γνώσεων και ικανοτήτων τους και αυξάνοντας το επίπεδο εμπιστοσύνης και αυτοασφάλειας κατά την κίνησή τους σε άγνωστο έδαφος με χρήση μόνο πυξίδας και χάρτη ή ακόμα και αυτοσχέδιων μεθόδων προσανατολισμού τους.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας ή στη σελίδα μας στο Facebook και δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας στο επόμενο θεωρητικό μάθημα, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή σας στην άσκηση τοπογραφίας που θα πραγματοποιηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *