Κλείνοντας το παρόν σημείωμά μου, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, σ’ όλους τους αγαπητούς και σεβαστούς συναδέλφους μου, που προσέτρεξαν και με παρρησία κατέγραψαν τα σχόλιά τους, προσυπογράφοντας και στηρίζοντας τα διαλαμβανόμενα, στο κείμενό μου.

Υπήρξαν βεβαίως και άλλοι αγαπητοί συνάδελφοι, τους οποίους και ευχαριστώ, οι οποίοι συμφώνησαν με τις απόψεις μου, όπως μου διαβεβαίωσαν τηλεφωνικά, πλην όμως για διάφορους λόγους, δεν κατέστη δυνατή η δημοσιοποίηση των θέσεών τους.

Δυστυχώς, το πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει, και θα υπάρχει, μέχρις ότου κάποιος, αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, αντιληφθεί το μέγεθός του και καταργήσει την άστοχη κατά την άποψή μου διαταγή, κατά το μέρος που αφορά στις Ειδικές Δυνάμεις, για να παύσουν τα δυσμενή εις βάρος των σχόλια.

Λέγω, ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υπάρχει, παρά το γεγονός ότι όπως μας ενημέρωσε η ΔΕΔ/ΓΕΣ,  η υπόψη διαταγή τροποποιείται, ως προς το χρόνο υπηρεσίας των στελεχών στις Ειδ. Δυνάμεις και ότι τα 10 έτη γίνονται 18.

Προσωπικά, θεωρώ ότι είναι ατυχής η τροποποίηση που έγινε, γιατί δεν δίνει λύση στο πρόβλημα, εξυπηρετεί όπως είναι φανερό σκοπιμότητες, θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στα στελέχη, και θα επισύρει αυτονόητα σχόλια και εις βάρος των εξυπηρετουμένων.

Πέραν τούτων, το κυριότερο είναι, – το έχω πει πολλές φορές – ότι ο πράσινος μπερές, χωρίς τις διακριτικές ταινίες (επιρράμματα) είναι σάκος κενός, και δεν μπορεί να φέρεται κατά το δοκούν, δίκην αξεσουάρ.

Πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι ο ιστορικός αυτός μπερές, των θρυλικών ΛΟΚ, των Μοιρών Καταδρομών και τώρα των Ειδ. Δυνάμεων, δεν είναι ιδιοκτησία κανενός και ούτε κληρονομείται.

Ανήκει στις Ειδ. Δυνάμεις και φέρεται αποκλειστικά ΜΟΝΟ από το προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτές και ουδείς άλλος δικαιούται να τον φέρει. Τα αποδιδόμενα και υπηρετούντα εκτός Ειδ. Δυνάμεων στελέχη, συμμορφώνονται και ακολουθούν τα τεκταινόμενα στο όπλο ή σώμα που ανήκουν.

Τούτο επιτάσσει η Στρατιωτική δεοντολογία.

Είναι φανερό, ότι υπεύθυνοι για το υπόψη πρόβλημα, είναι τόσο αυτοί που το εδημιούργησαν και είναι γνωστοί σε όλους μας, όσο και αυτοί που το συνεχίζουν, ανώτατοι  αξιωματικοί προερχόμενοι εκ των Ειδ. Δυνάμεων, οι οποίοι αντί να συνεργήσουν σε συντονισμό με την ΔΕΔ/ΓΕΣ για την επίλυσή του, με την κατάργηση της διαταγής ως ανεφέρθει παραπάνω, ή αδιαφορούν κωφεύοντες, ή ίσως δεν συναινούν για δικούς τους προσωπικούς λόγους.

Με λυπεί όμως και το γεγονός της απουσίας κάποιας θέσεως ή σχολίου, αρνητικού ή θετικού, από κάποια στελέχη των Ειδ. Δυνάμεων εν αποστρατεία τώρα, που σε εφαρμογή της διαταγής, έφεραν τον πράσινο μπερέ όταν ήταν στην ενεργό υπηρεσία. (Οιανδήποτε θέση κι αν κατείχαν).

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο και σταματώ εδώ.

Το επιμύθιον τελείωσε.

Εν περιλήψει έθεσα ξανά το όλον θέμα και διατύπωσα τους προβληματισμούς μου και τις απόψεις μου.

Προσωπικά έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Νομίζω ότι έπραξα το καθήκον μου υπερασπιζόμενος την Ιστορία, το πνεύμα και τις αρχές των θρυλικών ΛΟΚ, των Μονάδων Καταδρομών και τώρα των Ειδικών Δυνάμεων, που μας κατέλιπαν οι παλαιότεροι Καταδρομείς συνάδελφοί μας.

Πιστεύω και ελπίζω, πως κάποιος από τα νεότερα στελέχη θα βρεθεί, για να επαναφέρει τα πράγματα στην ορθή τους θέση.

Ο σπόρος έχει ριφθεί.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση,

 

Αντγος ε.α. Νικόλαος Καλλέας

Τάξεως ΣΣΕ 1960

Related Posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διακήρυξη Θέσης Συνδέσμου για το Σκοπιανό

Λαμβάνοντος υπ’ όψιν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ως προς τα εθνικά μας θέματα και  ιδεώδη, τα οποία αντιμετωπίζονται ως θέματα ηττοπαθούς έως «ύποπτης» εξωτερικής πολιτικής από τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου και εφαρμόζοντας τους Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανοικτή Επιστολή Πρόσκληση – Έκκληση προς όλα τα μέλη και μη του Συνδέσμου ΚΔ & Ιερολοχιτών Μακεδονίας

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το νέος έτος 2019, με υγεία και επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από τον καθένα προσωπικά. Παρακαλούμε Κάντε «ΚΛΙΚ» πάνω στο εικονίδιο της επιστολής και θα εμφανιστεί η ανοικτή επιστολή που Διαβάστε περισσότερα...

ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Παρουσίαση βιβλίου κ. Μιχαήλ Γούμενου

Την Δευτέρα 30 Απρ 2018, στη Λέσχη Αξκών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση μελών και φίλων του Συνδέσμου μας, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μιχαήλ Γούμενου με τίτλο «Χρονολόγιο Ιστορικών – Πολιτικών – Διαβάστε περισσότερα...