Επίσκεψη – Εκπαίδευση στο ΚΕΟΑΧ (27-28 Ιαν 2018)

Ο Σύνδεσμος Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε εκπαίδευση στη «Διαβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές», στο ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο. Οι συμμετέχοντες έζησαν την μαγεία του χιονισμένου Ολύμπου, που τους χάρισε ένα ηλιόλουστο ΣαββατοΚύριακο και σχεδόν «απαίτησε» να μπουν τα μπουφάν στις ντουλάπες.

Εκπαίδευση στην αίθουσα του ΚΕΟΑΧ.

Οι γνώσεις που απέκτησαν οι συμμετέχοντες πολλές και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Οι πιο δυναμικοί όμως επισκέπτες – εκπαιδευόμενοι ήταν οι μαθητές ΣΤ΄Τάξης Δημοτικού, ο Πασχάλης από Χαλκίδα και ο Γιώργος από Χαλκιδική, που συμμετείχαν με όλες τους τις δυνάμεις, αποδεικνύοντας ότι όπου υπάρχει θέληση, όλα είναι εφικτά, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Ο Πασχάλης (ΣΤ΄ Δημοτ.) & ο Γιώργος (ΣΤ΄ Δημοτ.) περιμένουν να φτάσουν οι …. μεγάλοι για να πάνε στην κορυφή.

Πραγματικά οι εικόνες της φύσης, η πορεία μέχρι τον Άγιο Αντώνιο και όλες οι δράσεις που υλοποιήθηκαν, η άρτια και διαδραστική εκπαίδευση που υλοποιήθηκε από έμπειρους εκπαιδευτές με πρακτικές κυρίως δοκιμασίες, η επίδραση του περιβάλλοντος και του καιρού στους συμμετέχοντες, η ομαδικότητα και οι συνεργασίες που υλοποιήθηκαν, η προσπάθεια, η χαρά και ικανοποίηση των συμμετασχόντων, είχαν μόνο θετική επίδραση στην ψυχική διάθεση όλων των συμμετασχόντων.

Όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι επιθυμούν να επαναληφθεί μία επίσκεψη με πεζοπορία σε κάποια άλλη κορυφή του Ολύμπου που είναι τόσο ξεχωριστός. Μόλις λιώσουν τα χιόνια, ο Σύνδεσμος θα προγραμματίσει και θα ανακοινώσει μια ανάλογη δράση στην οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν όλων των κατηγοριών οι πεζοπόροι (μικροί – μεγάλοι, άπειροι – έμπειροι). Επίσης, ευχαριστούμε πολύ από καρδιάς όλο το προσωπικό του ΚΕΟΑΧ (οπλίτες κληρωτοί & μόνιμα στελέχη), για την άψογη εξυπηρέτηση και εξαιρετική φιλοξενία που επέδειξαν.

Επίδοση Αναμνηστικών εκ μέρους του Συνδέσμου στον Υδκτή του ΚΕΟΑΧ.

Βρυσάκι παραδοσιακό στη διαδρομή προς τον Όλυμπο (ΚΕΟΑΧ)

Ευχαριστούμε πολύ το μέλος μας Φασούλα Φίλιππο (Παγκόσμιος ΦωτοΔρομεύς), για την άψογη φωτογραφική κάλυψη που μας παρείχε σε κάθε βήμα μας.

1 Comment

  1. Πέρασα όμορφα μαζί σας κομάντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *