Ομιλία για την Επέτειο των 70 χρόνων από Ιδρύσεως των πρώτων Μονάδων Καταδρομών

Ενημερώνουμε μέλη και φίλους του Συνδέσμου μας ότι, την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 19:00 στη Λέσχη Αξκών Φρουράς Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Αντγο ε.α Φωτόπουλο Χρήστο, σχετικά με το ιστορικό της δημιουργίας των πρώτων σύγχρονων Μονάδων Καταδρομών, αφού το 2018, είναι η επέτειος των 70 χρόνων από ιδρύσεως των.

Αντίστοιχη ομιλία είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη ΛΑΕΔ, πάλι από τον Στρατηγό με μεγάλη επιτυχία, που ήταν και ο αρχικός εμπνευστής της εκδήλωσης αυτής.

Αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός, πως την ιστορία την χαρακτηρίζουν και την οριοθετούν οι προσωπικότητες. Αυτές την καθορίζουν, οι ημέρες τα έργα και οι πράξεις των επιφανών ανθρώπων. Η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική περίπτωση στον ανθρώπινο πολιτισμό, που η ιστορία της εγράφη ταυτόχρονα σε σελίδες δόξας, τόσο με την πένα όσο και με το σπαθί. Στο ατελείωτο πάνθεον των Ελλήνων πολεμιστών ξεχωρίζει η φυσιογνωμία του Στρατηγού Ανδρέα Καλλίνσκη, ιδρυτή και πρώτου Αρχηγού των ΛΟΚ, των θρυλικών «πρασινομπερέδων», του πλέον εκλεκτού σώματος του Ελληνικού Στρατού. Το ρητό «Ο τολμών νικά» και τα λόγια του Στρατηγού Καλλίνσκι:

« …Κι αν ποτέ τολμήσουν αυτοί ή όποιοι άλλοι να πειράξουν πάλι την Ελλάδα μας, πέστε το από τώρα, βροντοφωνάξτε το παντού. Να το ξέρουν όλοι, εχθροί και φίλοι! Θα πολεμήσουμε! Θα πολεμήσουμε με πίστη και πείσμα και με φανατισμό! Θα πολεμήσουμε παντού στα βουνά και στους κάμπους, στις πόλεις, στα χωριά και στ’ ακρογιάλια! Και θα νικήσουμε!»

πρέπει να τα ακούσουμε ξανά και ξανά, για να μας θυμίζουν το χρέος μας απέναντι στην Πατρίδα και τον πολλάκις τιμημένο πράσινο μπερέ. Σας καλούμε να είστε όλοι εκεί.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 6974845444 (Νίκος Σκιαδάς, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Συνδέσμου ΚΔ & Ιερολοχιτών Μακεδονίας)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *