Απολογισμός Εκδήλωσης “Συμφωνία Πρεσπών, επόμενη μέρα, Στρατηγική Ακύρωσης”

Στο αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, που ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο (πολλοί όρθιοι, άνω των 400 ατόμων η προσέλευση), πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 06 Μαΐου στις 19:00, η εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, με θέμα «Συμφωνία των Πρεσπών, επόμενη μέρα, Στρατηγική Ακύρωσης». Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν οι κ. Καλεντερίδης Σάββας (Γεωπολιτικός Αναλυτής, Διεθνολόγος, Εκδότης και Συγγραφέας), ο Δρ. Λυγερός Νίκος (Μαθηματικός, Στρατηγικός Αναλυτής) και ο κ. Νατσιός Δημήτριος (Δάσκαλος, Θεολόγος), ενώ στη συνέχεια ακολούθησε διαδραστική συζήτηση, που συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Παντελής Σαββίδης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, διαφόρων Συλλόγων Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, ο διεθνολόγος Δρ. Καρακωστάνογλου, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Ορφανός, και Γ. Κουριαννίδης καθώς και πολλά καταξιωμένα στελέχη της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Οι τοποθετήσεις των εξαίρετων ομιλητών ανέδειξαν επιγραμματικά τα εξής:

1. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι στην παρούσα φάση μόνο προσύμφωνο και για να γίνει Συμφωνία με Διεθνή χαρακτήρα θα απαιτηθεί χρόνος και ενέργειες και από τα 2 μέρη (Ελλάδα και Σκόπια).

2. Υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα στις γείτονες χώρες που είναι δυνατόν να επηρεάσουν την εξέλιξη των όσων αναγράφονται στο προσύμφωνο των Πρεσπών.

3. Από νομικής άποψης και τεχνικών λεπτομερειών υπάρχουν αρκετά προβλήματα και σημεία που θα χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις και αποσαφηνίσεις.

4. Καμία από τις μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη δεν «καίγεται» και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον για το αν τα Σκόπια θα ονομαστούν, Βόρεια Μακεδονία, Αμπεμπαμπλόμ ή Χίλιντεν. Τους ενδιαφέρει μόνο να έχουν λόγο και επιρροή στον συγκεκριμένο εδαφικό χώρο.

5. Το σημείο που αποτελεί κλειδί και είναι καταλυτικό στοιχείο για την Ακύρωση του προσυμφώνου των Πρεσπών είναι η ΟΜΟΨΥΧΙΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ και η συνεχή πίεση στην όποια Κυβέρνηση της Ελλάδος για πλήρη εφαρμογή της εντολής του λαού με πράξεις που έχουν στόχευση και εθνική στρατηγική για επίτευξη του πολυπόθητου στόχου.

Το ΔΣ του Συνδέσμου Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας, ευχαριστεί από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που επιχορήγησαν και βοήθησαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης αυτής – κατά γενική ομολογία – με άψογο τρόπο, σ’ ένα χώρο εξαιρετικό και με πάνελ ομιλητών που ξεχωρίζει για την αρτιότητα του, την επαγγελματική καταξίωσή του, την επιστημονική τεκμηρίωση, την λεπτομέρεια και ακρίβεια στο λόγο αλλά και την απλότητα στο τρόπο παρουσίασης. Οι βασικότεροι συμπαραστάτες μας σ’ όλες τις ενέργειες μας από την σχεδίαση μέχρι και την τελική υλοποίηση ήταν οι (με αλφαβητική σειρά):

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ζορπίδης Μιχαήλ, (Επιχειρηματίας, Τουριστικός Όμιλος Ζορπίδη)

Κουσουρής Γεώργιος (Επιχειρηματίας Εισαγωγές – Εξαγωγές Υλικά Συσκευασίας)

Λουμάκος Ιωάννης (Επιχειρηματίας στο χώρο της Εστίασης)

Μαυρομιχάλης Κων/νος (Επιχειρηματίας Βιοτεχνία Στρωμάτων Matt-Royal)

Παναγή Λένα (Γραφίστρια)

Παπαχρήστος Γεώργιος (Ιδιοκτήτης ΕΣΤΙΑΣ Αρτοποιίας ΑΕΒΕ)

Ρασσιάς Ιωάννης (Επιχειρηματίας Εισαγωγές – Εξαγωγές Υλικά Συσκευασίας).

Τέλος, ευχαριστούμε πολύ όλους τους απλούς πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και όμορων νομών που μας τίμησαν με την παρουσία τους και μας έδωσαν δύναμη, για να εξακολουθήσουμε να υλοποιούμε ανάλογες εκδηλώσεις, που έχουν σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης, τη διοχέτευση της τόλμης κατά την δράση, του καταδρομικού πνεύματος στην κοινωνία, την πίστη προς τα εθνικά ιδεώδη, την τόνωση του πνεύματος της εθελοθυσίας αλλά και των ηθικών αξιών, που θα επιτευχθούν μέσα από δράσεις επειδή ως γνήσιοι καταδρομείς γνωρίζουμε καλά ότι πάντα, Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση, ενώ σύντομα θα ανέβουν στην ιστοσελίδα μας αλλά και στην σελίδα μας στο Facebook πολλές περισσότερες, καθώς και video με τις ομιλίες.

Πάνελ Ομιλητών και Συντονιστής

Απονομή Πλακέτας Συνδέσμου στον ομιλητή κ. Σάββα Καλεντερίδη

Απονομή Πλακέτας Συνδέσμου στον ομιλητή κ. Νατσιό Δημήτριο

Απονομή Πλακέτας Συνδέσμου στον ομιλητή Δρ. Λυγερό Νικόλαο

Απονομή Πλακέτας Συνδέσμου στον Συντονιστή δημοσιογράφο κ. Παντελή Σαββίδη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *