Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων (Ρεντίνα, 09 Ιουνίου 2019)

Την Κυριακή 09 Ιουνίου 2019 στις 11:00, πραγματοποιήθηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους αγώνες, στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ στη Ρεντίνα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν για πρώτη φορά πολύ μικρότερη από αντίστοιχες παλαιοτέρων ετών, γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο και σχολιάστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.

Εν συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθ’ έτος τελούμενο Ιερό Μνημόσυνο των Ηρωικώς Πεσόντων για την Ελευθερία της Πατρίδος και του Έθνους μας, Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Ιερολοχιτών, Αξιωματικών και Οπλιτών σε Ελλάδα και Κύπρο. Στην τελετή παρέστησαν οι: Διοικητής 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη», Υποστράτηγος, Σάββας Κολοκούρης, ο Διοικητής της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Γούναρης, ο Γενικός Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Σπυρίδων Μιλτιάδης, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Αδαμάντιος Λιάμας, η σύζυγος του αείμνηστου και ηρωικός πεσόντα εις την Κύπρο, Γεωργίου Κατσάνη, ο κ. Μήττας Χρήστος ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού οι περισσότεροι εξ αυτών Ειδικοδυναμίτες, καθώς επίσης αντιπροσωπείες από Λέσχες και Ομοσπονδίες Καταδρομέων, Αλεξιπτωτιστών και Ιερολοχιτών Ελλάδος και Κύπρου, και πλήθος κόσμου, οι οποίοι με αισθήματα ευθύνης, απέτισαν φόρο τιμής σε όλους όσους θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της Πατρίδος μας, κατά την διάρκεια των μεγάλων μαχών.

Ευελπιστούμε ως Σύνδεσμος Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας – ο Σύνδεσμος/Σύλλογος με την πολυπληθέστερη παρουσία μελών του στην τελετή – του χρόνου στην αντίστοιχη τελετή, η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι «Κάθε λαός είναι η ιστορία του, οι θεσμοί του, τα σύμβολά του. Είναι οι αγώνες για την ελευθερία και οι νεκροί του, τους οποίους οφείλουμε να μην ξεχνάμε αλλά να τιμούμε για την ηρωική θυσία τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *