Κοπή Βασιλόπιτας & Χοροεσπερίδα

Την Παρασκευή 31 Ιαν 2020, στις 20:00 στη ΛΑΦΘ, πραγματοποιήθηκε η κοπή βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας μαζί με χοροεσπερίδα, προκειμένου οι καλεσμένοι μας να διασκεδάσουν και να περάσουν μια ωραία μουσικοχορευτική βραδιά. Την εκδήλωσή μας τίμησαν εξέχοντα πρόσωπα της πόλης μας, από τον χώρο της πολιτικής, της αυτοδιοίκησης, της δημοσιογραφίας κλπ οι περισσότεροι εκ των οποίων παραμένουν φίλοι του Συνδέσμου και μας τιμούν με την παρουσία τους σχεδόν σε κάθε μας δράση. Παρών εκπρόσωπος του Δκτού Γ΄ ΣΣ ο οποίος δια μέσω της ΛΑΦΘ και της στρατιωτικής μουσικής συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης μας. Οι Δκτές της Ι ΜΠ και 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, Υπτγος Κολοκούρης Σάββας και Ταξχος Γούναρης Κων/νος αντίστοιχα, επίσης παρόντες όπως και ο Υδκτης της 71 Α/Μ ΤΑΞΠΖ. Ο Αντγος ε.α Τραχανατζής Κων/νος ως Δντης παραρτήματος ΕΑΑΣ Θεσ/νίκης, καθώς και ο πολύ νεότερός του επίτιμος Α/ΓΕΣ Στγος ε.α Μανωλάς Χρίστος μας τίμησαν με την παρουσία τους. Από την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας ο Αντιπερ/χης κ. Μήττας Χρήστος σταθερή αξία και φίλος του Συνδέσμου μας διαχρονικά. Ο νεαρός βουλευτής ΝΔ Α΄ Θεσ/νίκης κ. Κούβελας Δημήτριος ήταν παρών με τον επίσης βουλευτή ΝΔ Α΄Θεσ/νίκης κ. Γκιουλέκα Κων/νο ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους στρατιωτικούς λόγω των σταθερών θέσεων του στα θέματα άμυνας και δεν είναι καθόλου τυχαία η τοποθέτησή του ως, Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Παρών και ο αγαπητός μας δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ο οποίος έχει και γιο που υπηρετεί αυτή την περίοδο στις Ειδικές Δυνάμεις. Δυστυχώς πολλοί άλλοι μας καλεσμένοι για λόγους ανωτέρας βίας δεν κατάφεραν να παραστούν και μας ευχήθηκαν τηλεφωνικά, ελπίζοντας να ιδωθούμε από κοντά σε επόμενη δράση μας. Εκτός όμως από τους προαναγραφόμενους καλεσμένους μας μας τίμησαν με την παρουσία τους περίπου 200 άτομα τα οποία είχαν την χαρά να γνωρίσουν τον 98χρονών καταδρομέα πολεμιστή του 51 ΛΟΚ (1947-1950) κ. Κυριακού Ελευθέριο ο οποίος τιμήθηκε από τον Σύνδεσμό μας για την προσφορά του στο Έθνος. Ο ιδιαίτερα αγαπητός κ. Λευτέρης, είναι ένας αγωνιστής της ζωής, που με την δύναμη της ψυχής του, την αγάπη του για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο, αλλά και την βαθιά του πίστη, κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες της ζωής, να κάνει μια εξαιρετική οικογένεια και να απολαμβάνει την στοργή των παιδιών του, αλλά και την αγάπη όλων όσων έχουν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Οι διηγήσεις του από τα παιδικά του χρόνια, τα χρόνια της θητείας του, αλλά και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια είναι πολύ πιο καθηλωτικές και από το καλύτερο βιβλίο σύγχρονης ιστορίας.

Βράβευση 98χρονου Καταδρομέα πολεμιστή του 51 ΛΟΚ (1947-1950) κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Εκτός από τον κ. Κυριακού Ελευθέριο βραβεύτηκαν από τον Σύνδεσμό μας και οι:

Αντγος εα Αγρόδημος Ηλίας για την προσφορά του στα ελληνικά σχολεία της Β. Ηπείρου και στο Σύνδεσμό μας.

Υπτγος εα Αθανασιάδης Ευθύμιος για την προσφορά του στις Ειδ. Δυνάμεις αλλά και στο Σύνδεσμο

Αντγος εα Μπίκος Δημήτριος για την προσφορά του στις Ειδ. Δυνάμεις αλλά και στο Σύνδεσμο ως Δκτης Γ΄ΣΣ/NRDC-GR

Κ/Δ Μουστάκας Κων/νος για την προσφορά του στο Σύνδεσμο, γιατί χωρίς την βοήθειά του ήταν αμφίβολη η μετάβασή μας στο ύψωμα Γκέσος (2.166) του Γράμμου. Το συγκεκριμένο μνημείο επισκέπτεται σχεδόν αδιαλείπτως από ιδρύσεώς του ο Σύνδεσμος μας και πάντα καταθέτει στεφάνι υπέρ πεσόντων στις επιχειρήσεις Γράμμου 1948-49, στις οποίες συμμετείχε και η 3η Μεραρχία Ειδικών Δυνάμεων με Μονάδες της.

Η συγκίνηση στις βραβεύσεις μεγάλη, η χαρά από συνεύρεση κοινών γνωστών και φίλων επίσης μεγάλη, φαγητό από τη ΛΑΦΘ αντάξιο των καλύτερων εστιατορίων, χορός από όλους μιας και η ορχήστρα του Γ΄ ΣΣ είναι επαγγελματίες 100% και καταλαβαίνουν τις προτιμήσεις των προσκεκλημένων. Χαμόγελα πολλά από τους τυχερούς της λαχειοφόρου αγοράς αλλά και πάρα πολλά τα προσφερόμενα δώρα. Η βραδιά ήταν πραγματικά τέλεια για όσους είχαν την χαρά να παραβρεθούν γιατί υπήρξαν και κάποιοι που το αποφάσισαν τελευταία στιγμή και δυστυχώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουμε, καθόσον η χωρητικότητα της αίθουσας είναι αυστηρά καθορισμένη.

Το ΔΣ ευχαριστεί από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και εύχεται ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία, χαρά, ευτυχία και επίτευξη στόχων στον καθένα & καθεμιά από εσάς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *