Νέο Βιβλίο για Διοικητές

Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Η εφαρμογή της διοίκησης με βάση την αποστολή στον στρατό ξηράς» κυκλοφόρησε πρόσφατα και μάλιστα ο συγγραφέας του είναι ο γνωστός στον Σύνδεσμό μας Συνταγματάρχης Καμπισιούλης Δημήτριος ο οποίος έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο Σχης (ΠΖ) Καμπισιούλης Δημήτριος, συγγραφέας του βιβλίου, έχει υπηρετήσει σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και από τον βαθμό του Ταγματάρχη και μετέπειτα υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις στην Ι ΜΠ και στο NRDC-GR και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του ΣΞ (από τον Ιούλιο 2019 μετονομάστηκε σε Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς, ΣΠΣΞ), στην οποία επανήλθε τον Οκτώβριο 2017 ως Διευθυντής Έδρας εκπαίδευσης και Διευθυντής Σπουδών από τον Μάϊο 2018.

Ο συγγραφέας αναλύει τη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή (ΔμΒΑ), η οποία αναγράφεται στον νέο κανονισμό σχεδίασης ως το νέο μοντέλο στον Στρατό Ξηράς Διοίκησης, αλλά στην ουσία είναι ακόμα άγνωστη στη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών.

Οι Διοικητές, όταν εφαρμόζουν τη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή, ατενίζουν τον πόλεμο, βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στο πεδίο της μάχης, συνειδητοποιούν τις απαιτήσεις και προετοιμάζονται κατάλληλα. Από τώρα αξιοποιούν τους υφισταμένους τους και τους εκπαιδεύουν κατάλληλα δίνοντας σε αυτούς τη μέγιστη δυνατή πρωτοβουλία και ελευθερία ενεργειών. Γνωστοποιούν την πρόθεσή τους, το «γιατί» πρέπει να εκτελεστεί κάθε έργο και κατόπιν τους εμπιστεύονται χωρίς να εμπλέκονται στο «πως» αυτοί θα το εκτελέσουν.

Στο βιβλίο επιχειρείται μία νέα θεώρηση της καθημερινής στρατιωτικής πραγματικότητας στα στρατόπεδα και στα πεδία των ασκήσεων και βολών. Ο συγγραφέας θεωρεί πως οι υφιστάμενοι δεν θα μπορέσουν να ενεργήσουν αυτόνομα και αξιόπιστα στον πόλεμο, εάν στην ειρήνη λαμβάνουν λεπτομερείς διαταγές και ελέγχονται διαρκώς. Συνεπώς είναι απαραίτητη η εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης αλλά και της ατομικής ευθύνης όλων, η μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υφισταμένων, η ανάληψη του αποδεκτού κινδύνου και η ενθάρρυνση και η εξουσιοδότηση των υφισταμένων να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Ο συγγραφέας επιχειρεί να καταστήσει γνωστή τη ΔμΒΑ στο ευρύ στρατιωτικό κοινό. Θεωρεί πως αν οι αναγνώστες τη γνωρίσουν, τότε θα μπορέσουν να καταλάβουν τα οφέλη της και να την εφαρμόσουν. Ως προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, σε ορισμένα σημεία του βιβλίου τις προβάλλει ως πρότυπο για τον τρόπο διοίκησης και ελέγχου, καθόσον μπορούν να δείξουν τον δρόμο για μία πιο αποκεντρωτική και αποτελεσματική λειτουργία όλου του Στρατού.

Το ΔΣ και όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας εύχονται από καρδιάς «Καλοτάξιδο το βιβλίο και κάθε επιτυχία στο συγγραφέα»

Απαραίτητα Στοιχεία για εύρεση και αγορά του βιβλίου

Τίτλος: «Η εφαρμογή της διοίκησης με βάση την αποστολή στον στρατό ξηράς»

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ,  Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα,  Τ 2103316036, Φ 2103250421

info@infognomon.gr,   &    www.infognomon.com

Σελ.: 182   &   ISBN: 978-618-5219-80-2

Τιμή: 14 €

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *