Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Η εφαρμογή της διοίκησης με βάση την αποστολή στον στρατό ξηράς» κυκλοφόρησε πρόσφατα και μάλιστα ο συγγραφέας του είναι ο γνωστός στον Σύνδεσμό μας Συνταγματάρχης Καμπισιούλης Δημήτριος ο οποίος έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο Σχης (ΠΖ) Καμπισιούλης Δημήτριος, συγγραφέας του βιβλίου, έχει υπηρετήσει σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και από τον βαθμό του Ταγματάρχη και μετέπειτα υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις στην Ι ΜΠ και στο NRDC-GR και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του ΣΞ (από τον Ιούλιο 2019 μετονομάστηκε σε Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς, ΣΠΣΞ), στην οποία επανήλθε τον Οκτώβριο 2017 ως Διευθυντής Έδρας εκπαίδευσης και Διευθυντής Σπουδών από τον Μάϊο 2018.

Ο συγγραφέας αναλύει τη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή (ΔμΒΑ), η οποία αναγράφεται στον νέο κανονισμό σχεδίασης ως το νέο μοντέλο στον Στρατό Ξηράς Διοίκησης, αλλά στην ουσία είναι ακόμα άγνωστη στη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών.

Οι Διοικητές, όταν εφαρμόζουν τη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή, ατενίζουν τον πόλεμο, βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στο πεδίο της μάχης, συνειδητοποιούν τις απαιτήσεις και προετοιμάζονται κατάλληλα. Από τώρα αξιοποιούν τους υφισταμένους τους και τους εκπαιδεύουν κατάλληλα δίνοντας σε αυτούς τη μέγιστη δυνατή πρωτοβουλία και ελευθερία ενεργειών. Γνωστοποιούν την πρόθεσή τους, το «γιατί» πρέπει να εκτελεστεί κάθε έργο και κατόπιν τους εμπιστεύονται χωρίς να εμπλέκονται στο «πως» αυτοί θα το εκτελέσουν.

Στο βιβλίο επιχειρείται μία νέα θεώρηση της καθημερινής στρατιωτικής πραγματικότητας στα στρατόπεδα και στα πεδία των ασκήσεων και βολών. Ο συγγραφέας θεωρεί πως οι υφιστάμενοι δεν θα μπορέσουν να ενεργήσουν αυτόνομα και αξιόπιστα στον πόλεμο, εάν στην ειρήνη λαμβάνουν λεπτομερείς διαταγές και ελέγχονται διαρκώς. Συνεπώς είναι απαραίτητη η εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης αλλά και της ατομικής ευθύνης όλων, η μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υφισταμένων, η ανάληψη του αποδεκτού κινδύνου και η ενθάρρυνση και η εξουσιοδότηση των υφισταμένων να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Ο συγγραφέας επιχειρεί να καταστήσει γνωστή τη ΔμΒΑ στο ευρύ στρατιωτικό κοινό. Θεωρεί πως αν οι αναγνώστες τη γνωρίσουν, τότε θα μπορέσουν να καταλάβουν τα οφέλη της και να την εφαρμόσουν. Ως προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, σε ορισμένα σημεία του βιβλίου τις προβάλλει ως πρότυπο για τον τρόπο διοίκησης και ελέγχου, καθόσον μπορούν να δείξουν τον δρόμο για μία πιο αποκεντρωτική και αποτελεσματική λειτουργία όλου του Στρατού.

Το ΔΣ και όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας εύχονται από καρδιάς «Καλοτάξιδο το βιβλίο και κάθε επιτυχία στο συγγραφέα»

Απαραίτητα Στοιχεία για εύρεση και αγορά του βιβλίου

Τίτλος: «Η εφαρμογή της διοίκησης με βάση την αποστολή στον στρατό ξηράς»

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ,  Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα,  Τ 2103316036, Φ 2103250421

info@infognomon.gr,   &    www.infognomon.com

Σελ.: 182   &   ISBN: 978-618-5219-80-2

Τιμή: 14 €


0 thoughts on “Νέο Βιβλίο για Διοικητές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ανοικτή Επιστολή Πρόσκληση – Έκκληση προς όλα τα μέλη και μη του Συνδέσμου ΚΔ & Ιερολοχιτών Μακεδονίας

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το νέος έτος 2019, με υγεία και επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί από τον καθένα προσωπικά. Παρακαλούμε Κάντε «ΚΛΙΚ» πάνω στο εικονίδιο της επιστολής και θα εμφανιστεί η ανοικτή επιστολή που Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Μάσκες Anti-Covid 19

Σας ενημερώνουμε ότι, ο Σύνδεσμό μας έχει επιλέξει ένα προμηθευτή που μπορεί να μας προμηθεύσει πολύ ωραίες,  βαμβακερές και πολύ λειτουργικές μάσκες προσώπου, πλενόμενες και επαναχρησιμοποιούμενες. Επίσης είναι δυνατή η εκτύπωση μικρής διακριτικής στάμπας με Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Προσκυνηματική Επίσκεψη & Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Β. Ήπειρο

Ο Σύνδεσμος έχει προγραμματίσει την 24 – 25 Μαρτίου 2020 να πραγματοποιήσει με τουριστικό λεωφορείο προσκυνηματική επίσκεψη και εορτασμό της 25ης Μαρτίου σε ελληνικά χωριά και περιοχές της Β. Ηπείρου ως ακολούθως: Αναχώρηση την Τρίτη Διαβάστε περισσότερα...