Σπήλαιο των Νυχτερίδων (Πετράλωνα Χαλκιδικής)

Ελάτε φίλοι μου. Ποτέ δεν είναι αργά να ανακαλύψουμε έναν καινούργιο κόσμο.

[ο Οδυσσέας προς τους συντρόφους του]

Alfred Tennyson, 1809-1892, Άγγλος ποιητής

Αγαπήστε τα σπήλαια

Ενημέρωση – Διάδοση – Γνώση – Ευαισθητοποίηση

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με τον σύλλογο σπηλαιολογίας ΠΡΩΤΕΑ (Είναι ο πρώτος ανεξάρτητος σπηλαιολογικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης και έχει σαν σκοπό τη διάδοση τη σπηλαιολογίας, την εξερεύνηση-καταγραφή σπηλαίων κ.α σχετικές δράσεις) που έχει εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό θα επισκεφθεί το «Σπήλαιο των Νυχτερίδων» που βρίσκεται εγγύς του γνωστού σπηλαίου των Πετραλώνων (Χαλκιδική). Στην δράση μας αυτή μπορεί να συμμετάσχουν μέλη / φίλοι του Συνδέσμου μας, κατόπιν δήλωσης επιθυμίας ( email: info@katadromes.gr ή τηλεφωνικά στο 6974845444 ) δηλώνοντας Ονοματεπώνυμα, ηλικίες και τηλέφωνο επικοινωνίας.

Στην δράση αυτή, θα γίνει η διαδικασία της σπηλαιοεξερεύνησης /κίνησης σε σπήλαιο/ενημέρωση με τρόπο ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΣΦΑΛΗ και πολύ εντυπωσιακό για ηλικίες 7 έως 107 ετών!!! Όλοι οι συμμετέχοντες θα δώσουν 10 €/ άτομο (ΕΚΤΟΣ των παιδιών που είναι ΔΩΡΕΑΝ) στο σύλλογο ΠΡΩΤΕΑ, γιατί θα σας δοθεί προστατευτικός εξοπλισμός κεφαλής και θα χρησθιμοποιηθούν εξειδικευμένα υλικά ασφαλείας κατά την είσοδο στο σπήλαιο, τα οποία φθείρονται και πρέπει να αντικαθίστανται τακτικά.

Παρακαλούνται όσα παιδιά έχουν κράνος κεφαλής που είναι κατάλληλο για χιονοδρομίες (σκι) ή κράνος ποδηλάτου να το φέρουν μαζί τους.

Επίσης, ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παλαιά γιατί θα λερωθούν, ενώ μπορούν να έχουν εναλλακτικά για να αλλάξουν μετά την έξοδό τους. Η χρήση ελαφρού αδιάβροχου εξωτερικά των ρούχων -λόγω υγρασίας του σπηλαίου- θεωρείται ενδεδειγμένη κίνηση. Η θερμοκρασία του σπηλαίου είναι περίπου στους 16 βαθμούς κελσίου.

Η ενημέρωση και εξερεύνηση εντός του σπηλαίου θα έχει διάρκεια περίπου 1 ώρα ανά γκρούπ, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ενημέρωση των υπολοίπων στην είσοδο του σπηλαίου (μέσα ή έξω αναλόγως καιρικών συνθηκών). Μετά το τέλος της δράσης θα ακουλουθήσει γεύμα σε ταβέρνα στην εγγύς περιοχή.

Μετάβαση και επιστροφή προς το σπήλαιο που βρίσκεται εγγύς του σπηλαίου Πετραλώνων  θα γίνει με ιδία μέσα (ΙΧ). Για να μην ταλαιπωρηθείτε έχουν ορισθεί 2 σημεία ραντεβού των συμμετεχόντων που είναι τα κάτωθι:

1ο Σημείο Συνάντησης: ώρα 09:00, οδός 3ης Σεπτεμβρίου, Θεσσαλονίκη 546 36, έξω από Είσοδο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2ο Σημείο Συνάντησης: ώρα 10:30, μέσα στο χωριό Πετράλωνα, σε διασταύρωση-διχάλα πριν την εκκλησία και ενώ ακολουθούμε τις ταμπέλες προς Σπήλαιο Πετραλώνων (το ραντεβού είναι 1 χλμ. περίπου πριν το σπήλαιο Πετραλώνων)

Σας περιμένουμε όλους με τις οικογένειές σας.

Δηλώστε ΑΜΕΣΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.

Απίστευτη εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!!! Κυριακή 07 Νοεμβρίου 2021 

ΦΩΤ.ΑΡΧΕΙΟΥ: Ομάδα ατόμων κινείται στο Σπήλαιο Νυχτερίδων υπό την καθοδήγηση του συλ. σπηλαιολογίας “ΠΡΩΤΕΑΣ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *