Πεζοπορία στο ύψωμα 384
περιοχή Μονολόφου
Κυριακή 20 Φεβ 2022

Την Κυριακή 20 Φεβ 2022, ομάδα μελών του Συνδέσμου μας, έκανε πεζοπορία μικρής δυσκολίας, ως μία αρχική δράση σε σειρά δράσεων που θα ακολουθήσουν, καθόσον όλο και πιο πολύ πλησιάζουμε σε περίοδο με σχεδόν μηδενικές απαγορεύσεις σε δραστηριότητες και κοινωνικές συνευρέσεις λόγω κορωνοϊού. 

Παρόλο που όλοι μας έχουμε πλήθος υποχρεώσεων, ατομικών, επαγγελματικών και οικογενειακών που μας «κυνηγούν» ακόμα και τα Σαββατοκύριακα είναι επιθυμία των περισσοτέρων από εμάς να κάνουμε πεζοπορίες που θα μας δίνουν ψυχική ευχαρίστηση λόγω της ομορφιάς της φύσης, της καλής παρέας, αλλά και της ιστορικής και όχι μόνο ενημέρωσης που συνοδεύει την όλη δράση μας.

Αυτή την φορά η πεζοπορία είχε στόχο το ύψωμα 384 ή Matterhorn όπως οι Άγγλοι είχαν ονομάσει στον Α΄ ΠΠ. Ωραίος καιρός, η ομάδα μας δεν είχε ξαναβρεθεί σε κείνη την περιοχή και πραγματικά η θέα ήταν καταπληκτική. Πικρολίμνη, Ν.Σάντα, Κιλκίς όλα μπροστά μας να χορταίνει το μάτι σου θέα.

Η ιστορική ενημέρωση σχετικά με δράσεις του Α΄ ΠΠ, οι πληροφορίες για τη βιοποικιλότητα και το έδαφος της ευρύτερης περιοχής από τον βιολόγο Σταύρο Σαράπη ήταν ακόμα ενα κέρδος στην όλη δράση μας και γέμισε ευχάριστα τα διαλείματά μας κατά την πεζοπορία. 

Σχεδόν όλα τα πολυβολεία της περιοχής (Α΄ και Β΄ ΠΠ) έχουν επισημανθεί – καταγραφεί από το μέλος μας Μανώλα Αργύριο που κάνει τρέξιμο βουνού τακτικότατα στην υπόψη περιοχή.

 ΜVP της δράσης μας η χαμογελαστή Μαρία, που βρέθηκε μόνη γυναίκα μεταξύ ανδρών με στήριγμά της τον ….. σύζυγό της Πασχάλη, καθώς οι υπόλοιπες γυναίκες δεν κατάφεραν να έρθουν λόγω υποχρεώσεων και έτσι θα πρέπει να εμφανιστούν δυναμικότερες στην επόμενη δράση μας.

 

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πόσα ζώα περιλαμβάνει συνολικά τα εικονιζόμενο κοπάδι;

Οι απαντήσεις σας στα σχόλια στο τέλος του άρθρου. Ο νικητής ή οι νικητές θα κερδίσουν κατσικάκι γάλακτος ιδανικό για σούβλα το Πάσχα.

ΥΓ.: Η ΣΩΣΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ μας έχει δοθεί από τον βοσκό ιδιοκτήτη του κοπαδιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *