16ος Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος (Θεσσαλονίκη 10 Απρ 2022)

Χαμογελαστοί ακόμα και στον τερματισμό του μαραθώνιου!

Περικλής Κωνσταντάρας - Αργύρης Μανώλας στην αφετηρία του Μαραθώνιου.

Την Κυριακή 10 Απρ 2022, ο Σύνδεσμός μας πιστός στο ετήσιο ραντεβού του, συμμετείχε στον 16ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που διοργανώνεται με θεσμικό υποστηρικτή το δήμο Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν οι εξής διαδρομές:

Μαραθώνιος

Από την Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και πρωτεύουσα της Αρχαίας Μακεδονίας και συγκεκριμένα από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δίδεται η εκκίνηση του αγώνα. Ο τερματισμός βρίσκεται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Η διαδρομή του Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» είναι χαμηλού βαθμού δυσκολίας.

Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μικρές υψομετρικές διακυμάνσεις. Άλλα χαρακτηριστικά είναι: η διαρκής ανατολική κατεύθυνσή της, οι μεγάλες ευθείες του δρόμου και οι περιορισμένες κατοικημένες περιοχές που κινείται, μέχρι και το 30ο χιλιόμετρο.

Η διαδρομή είναι ιδανική για τη δημιουργία ρεκόρ και μεγάλων επιδόσεων.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ
Ο αγώνας 10.000μ. έχει αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο των Αμπελοκήπων – Μενεμένης, 28ης Οκτωβρίου 157, και τερματισμό στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου). Η διαδρομή είναι επισήμως πιστοποιημένη από την IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου.

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ
Αφετηρία : Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).

Τερματισμός : Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Από τον Σύνδεσμό μας συμμετείχαν 2 άτομα (Περικλής Κωνσταντάρας και Αργύρης Μανώλας) στον μαραθώνιο και πραγματοποίησαν πολύ καλές επιδόσεις.

Στα 10 χλμ. είχαμε 2 συμμετοχές και 7 συμμετοχές στα 5 χλμ. με περισσότερο βάρος στην «ευχαρίστηση κατά την διαδρομή» παρά στην βελτίωση της ατομικής επίδοσης.

Αμέσως μετά το τέλος των αγωνισμάτων, καταλήξαμε στην γνωστή ταβέρνα «Κιούπια» στα Λαδάδικα προκειμένου να αναπληρωθούν οι χαμένες θερμίδες και να απολαύσουμε εξαιρετικά εδέσματα, με καλή παρέα και ωραίες συζητήσεις, με αναπόληση ωραίων & ευχάριστων γεγονότων προ Covid εποχών!!! 

Το ραντεβού μας για την επόμενη αντίστοιχη συμμετοχή μας, ανανεώθηκε για τις 30 Απρ 2023.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *