Επετειακές Εκδηλώσεις σε Βίτσι και Γράμμο

Την Κυριακή 27 Αυγ 2017, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ΚΔ & Ιερολοχιτών Μακεδονίας Αντγος ε.α Μήττας Δημήτριος, μαζί με μέλη του Συνδέσμου παρευρέθησαν στο Βίτσι, στον επίσημο εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων, προς απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Εθνικού Στρατού και λοιπού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949. Στο τέλος της τελετής και σύμφωνα με το τελετουργικό, ο Πρόεδρος εκπροσωπώντας το σύνολο των μελών του Συνδέσμου κατέθεσε δάφνινο στεφάνι στο μνημείο, αποτίοντας ελάχιστο φόρο τιμής στους ηρωικά πεσόντες.

Παράλληλα, στο Γράμμο την ίδια ημέρα και ώρα, στις αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις προς απότιση φόρου τιμής στους πεσόντες Αξιωματικούς και Οπλίτες των Ε.Δ. και Σωμάτων Ασφαλείας του Εθνικού Στρατού και λοιπού πληθυσμού της χώρας μας, οι οποίοι έπεσαν ηρωϊκά μαχόμενοι κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949, παρευρέθησαν ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου μας κ. Ιωάννης Λουμάκος μαζί με άλλα μέλη και οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο πεσόντων ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Εκτός των καθιερωμένων εθιμοτυπικών υποχρεώσεων, τα μέλη του Συνδέσμου μας που παρευρέθησαν στις εκδηλώσεις, είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν με παλαιά γνωστά στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων (απόστρατοι σήμερα), να απολαύσουν τις μαγευτικές ορεινές ομορφιές του τόπου μας, να γευτούν τα καταπληκτικά τοπικά εδέσματα και να απολαύσουν την άψογη φιλοξενία και εξυπηρέτηση των λιγοστών κατοίκων των ορεινών αυτών περιοχών της πατρίδας μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *