Ετήσιο Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων (28 Μαΐου 2023, Ρεντίνα)

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 στις 11:00, πραγματοποιήθηκε η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους Ιερούς του Έθνους αγώνες, στην έδρα της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ στη Ρεντίνα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν για πρώτη φορά μετά COVID-εποχή ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ, γεγονός που δεν έμεινε απαρατήρητο και σχολιάστηκε από όλους τους παρευρισκόμενους Καταδρομείς που ήρθαν από Βόρειο Ελλάδα και Θράκη για να συναντηθούν με ανθρώπους που τους διοίκησαν, που είχαν διοικητές ή απλά συνυπηρέτησαν και έχουν κοινό καταδρομικό πνεύμα.

Απόστρατοι Καταδρομείς Στρατηγοί όπως, Τραχανατζής, Συναδινός, Μανωλάς, Μήττας, Ισαάκ, Παναγιωτάκης, Βουνίσιος, Χατζηαλεξιάδης, Γασπαράκης, μαζί με πολλούς άλλους ήταν εκεί.

Εκπαιδευτές, αγαπημένοι φίλοι ή συνάδελφοι, που μας ενώνουν πολλά, όπως οι Γέρκου Ιωάννης από Σέρρες, Σετζίκης Δημ. Χρήστος Δογιάμας, Κωνσταντάρας Περικλής, η αγαπημένη Συμέλλα και πάρα πολλοί άλλοι -που να με συγχωρήσουν δεν θυμάμαι τώρα για να τους αναφέρω- ήταν παρόντες. 

Υπεύθυνος οργάνωσης ο φιλόξενος Δκτης της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Καπράλος Γεώργιος ο οποίος διάβασε και τον λόγο απότισης φόρου τιμής στους πεσόντες.

Ο Δκτης Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Πάρις Καπραβέλος, αλλά και ο Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» που εδρεύει στη Βέροια Υποστράτηγος Σαράντης Τυλιγαδάς, οι Ταξίαρχοι Ελευθεριάδης Ανέστης και Λιόντος Παναγιώτης μαζί με πλήθος εν ενεργεία Αξκών και Υπαξιωματικών Ειδικών Δυνάμεων, τίμησαν για μια φορά ακόμα τους Πεσόντες Καταδρομείς Αξιωματικούς και Οπλίτες του Ιερού Λόχου, της Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ Μοίρας Καταδρομών, του 480 ΤΔΒ, του Κ.Ε.Μ.Κ., και της Α’, 31, 32, 33, 34 Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο. Κυρηναϊκή θάλασσα, Αιγαίο, Ρούμελη, Γράμμος, Βίτσι, Σινιάτσικο, Εύβοια, Σούλι, Όλυμπος, Μουργκάνα, Βέρμιο είναι μερικοί από τους τόπους θυσίας των Ηρωικών Καταδρομέων μας.

Αυτοί που απουσίασαν ΗΧΗΡΑ είναι οι βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης, που δεν παρέστησαν και έτσι δικαιώνουν τον απλό λαό που λέει ότι, «Οι πολιτικοί δεν τιμούν την ιστορία της Πατρίδας μας, δεν σέβονται τους πεσόντες ήρωές μας και όλους εκείνους που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας». Ευτυχώς οι απανταχού Έλληνες, τιμούν και στηρίζουν Έθνος, Πατρίδα και πεσόντες ήρωες, χωρίς να παρασύρονται από παράλογες σκοπιμότητες πολιτικών προσώπων χωρίς ιδανικά και ήθος.

Μοναδική εξαίρεση ο Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, που δια του εκπροσώπου του κ. Χρήστου Μήττα, Πρόεδρος Μητροπολιτικής Επιτροπής της Μητρ. Ενότητας Θεσσαλονίκης απέδειξε ότι δεν ξεχνά και τιμά τους πεσόντες ήρωες καταδρομείς.

Παρόν και ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ παρ. Θεσσαλονίκης Υπτγος εα Κωστόπουλος Ηλίας. Παρόντες και πολλοί άλλοι γνωστοί είτε ως μέλη του Συνδέσμου μας ή ως απλοί Καταδρομείς που έρχονται στο ετήσιο ραντεβού απότισης φόρου τιμής.

Ευελπιστούμε ως Σύνδεσμος Καταδρομέων και Ιερολοχιτών Μακεδονίας – ο Σύλλογος με την πολυπληθέστερη παρουσία μελών στην τελετή – του χρόνου στην αντίστοιχη τελετή, η συμμετοχή του κόσμου να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι «Κάθε λαός είναι η ιστορία του, οι θεσμοί του, τα σύμβολά του. Είναι οι αγώνες για την ελευθερία και οι νεκροί του, τους οποίους οφείλουμε να μην ξεχνάμε αλλά να τιμούμε για την ηρωική θυσία τους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *