Ενημέρωση για την Πεζοπορία της 28 Ιαν 2024

Στις 28 Ιαν 2024 έχουμε σχεδιάσει μια πολύ ωραία πεζοπορία περίπου 11 χλμ. στην περιοχή της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα μεταξύ Νεοχωρίου και Παλαιοχωρίου.

Το Παλαιοχώρι είναι ένα πανέμορφο χωριό και αποτελεί σημαντικό συγκοινωνιακό κόμβος ανάμεσα στην Αρναία και το Νεοχώρι. Ο οικισμός διατηρεί ακόμη και σήμερα κάποια παραδοσιακά χαρακτηριστικά. Τα σπίτια βρίσκονται διασκορπισμένα γύρω από την κεντρική πλατεία με τον αιωνόβιο πλάτανο. Εκεί βρίσκονται τα καταστήματα και τα καφενεία. Το Παλαιοχώρι είναι χτισμένο σε υψόμετρο 550 μέτρων και κατοικείται από 1500 ανθρώπους. Η βλάστηση γύρω από τον οικισμό είναι θαυμάσια και παρθένα. Εκεί βρίσκονται εξαιρετικά περιπατητικά μονοπάτια.

Η διαδρομή μας θα είναι η κάτωθι:

και επιστροφή στην αφετηρία μέσω της ασφάλτινης οδού που συνδέει τα 2 χωριά.

Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας με τις στάσεις μαζί δεν θα ξεπεράσει τις 3 ώρες.

Λόγω καιρικών συνθηκών εποχής πρέπει να έχουμε ως ελάχιστα απαραίτητα τα κάτωθι υλικά:

ΥΛΙΚΑ & ΕΝΔΥΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

1. Trail running ή αθλητικά παπούτσια (Εάν έχετε ημίμποτα ή μποτάκια προτιμήστε τα λόγω της υγρασίας και του βρεγμένου υποστρώματος)
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή (προτιμάμε άνετα ρούχα όχι στενά όπως, καλοκαιρινό ή χειμερινό ορειβατικό παντελόνι, αθλητική βαμβακερή φόρμα, t-shirt ή φανελάκια για αλλαγή σε στάση κλπ. (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή, αλλά αναμένεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Μηνός Ιανουαρίου, αραιά σύννεφα, θερμοκρασία 3-8°C).
4. Αδιάβροχο ή πόντσο (υποχρεωτικά ανεξαρτήτως καιρού).
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα (μικρού μεγέθους για τυχόν κάμερες, φωτογραφικές ή κινητά τηλέφωνα καλό είναι να μην είναι σε τσέπες και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ στα χέρια μας που πρέπει να είναι ελεύθερα σε περίπτωση γλιστρήματος / πτώσης).
6. Νερό 1 έως 1,5 lt (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και επιθυμητό να είναι χωρισμένο σε 2 ή 3 συσκευασίες)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ. (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα ή υγρομάντηλα.
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών.
10. Πετσέτα μικρή.
11. Κάλτσες 2 ζευγάρια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ γιατί λόγω υγρού υποστρώματος εδάφους θα βραχούν και πρέπει να αλλάζουμε (1η αλλαγή στη μεγάλη στάση και 2η πριν επιβιβαστούμε ξανά στα αυτοκίνητα).
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Για όσους έχουν αλλεργία ή άλλο ειδικό πρόβλημα υγείας που μπορεί να εμφανιστεί αιφνίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας να έχουν μαζί τους το κατάλληλο φαρμακευτικό σκεύασμα (πχ. auto injector αδρεναλίνης / επινεφρίνης, αερόλυμα κλπ.).
ΚΑΙΡΟΣ:
Οι έξυπνοι άνθρωποι προσαρμόζονται στις καιρικές συνθήκες και γι’ αυτό το λόγο η διάρκεια της πεζοπορίας μπορεί να μειωθεί σε περίπτωση που υπάρχει έντονη βροχόπτωση ή άλλες δυσμενείς συνθήκες. Πάντως η πρόβλεψη για την περιοχή πεζοπορίας είναι η κάτωθι:

Μετά το τέλος της δράσης θα πραγματοποιηθεί γεύμα με ταυτόχρονη κριτική – απολογισμό δραστηριότητας στην πανέμορφη Βαρβάρα Χαλκιδικής (20΄ λεπτά με αυτοκίνητο από σημείο ολοκλήρωσης της πεζοπορίας).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *