Την Κυριακή 15 Οκτ 2017 στα γνώριμα μέρη της Ρεντίνας, στο χώρο που πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις σε αναρρίχηση – καταρρίχηση επί βράχων τύπου Β΄ & Γ΄, υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης μελών του Συνδέσμου μας μαζί με 11 μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Σερρών που μας τίμησαν ιδιαίτερα με την ενεργή συμμετοχή τους.


Μια μέρα με καιρό εξαιρετικό, όπου 25 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου γυναίκας και 10 χρονου παιδιού παρακολούθησαν με προσοχή τα θεωρητικά μαθήματα επί υλικών ορειβασίας, κόμπων ορειβασίας, τεχνικών αναρρίχησης και καταρρίχησης με χρήση ελάχιστων υλικών ή με βοήθεια συλλογών νέου τύπου καθώς και τεχνικές για την ασφαλή καταρρίχηση ατόμων από μεγάλο ύψος. Στη συνέχεια με συνεχή εξάσκηση βελτίωσαν τις ικανότητές τους στην κατασκευή κόμπων, υλοποίηση Baudrier με χρήση ατομικού σχοινιού και υλοποίηση συστημάτων πρόσδεσης και ελεγχόμενης ολίσθησης, προκειμένου να μπορούν να ασφαλίζουν τον εαυτό τους ή άλλους, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

Μετά από ώρα ξεκίνησε η αναμενόμενη εξάσκηση στην αναρρίχηση σε βράχο Β΄ και στη συνέχεια η καταρρίχηση. Για κάποιους ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά σίγουρα τους ενθουσίασε όλους, γιατί με ιδιαίτερο ζήλο επανέλαβαν την διαδικασία πολλές φορές.

Αργότερα όταν όλοι είχαν μάθει καλά τον Β΄ βράχο ήρθε η σειρά του Γ΄ βράχου. Η δυσκολία πολύ μεγαλύτερη, αλλά μπρός στην επιθυμία όλων να τον ανέβουν ο βράχος έγινε «μονοπάτι» και το ανεβοκατέβηκαν και αυτό με μεγάλη ικανοποίηση όλοι. Η οριζοντία αερογέφυρα που είχε σειρά, φάνηκε παιχνιδάκι μπροστά στην δυσκολία του Γ΄ βράχου που είχαν ήδη περάσει.

Στις 17:00 περίπου όταν όλοι είχαν κουραστεί, με ζήλο βοήθησαν να μαζευτούν όλα τα υλικά για να είναι έτοιμα προς χρήση την επόμενη φορά.Όλοι οι συμμετέχοντες προσδοκούν να ξαναβρεθούν μαζί σε μια νέα, αντίστοιχη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε θερμά τα 11 μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Σερρών, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και μας εντυπωσίασαν από τις γνώσεις τους, το πάθος τους και την ενεργή συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι … «Ο τολμών νικά»!

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα πλήρες φωτορεπορτάζ της δραστηριότητας και θα αποσταλλεί με e-mail το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό προς τήρηση στο αρχείο κάθε μέλους.


0 thoughts on “Εκπαίδευση στον Ορεινό (Ρεντίνα, 15 Οκτ 2017)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

ΔΡΑΣΕΙΣ

Επίσκεψη – Εκπαίδευση στο ΚΕΟΑΧ (27-28 Ιαν 2018)

Ο Σύνδεσμος Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε εκπαίδευση στη «Διαβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές», στο ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο. Οι συμμετέχοντες έζησαν την μαγεία του χιονισμένου Ολύμπου, που τους χάρισε ένα ηλιόλουστο Διαβάστε περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ

24ωρη Άσκηση Επιβίωσης στη Ρεντίνα (16 – 17 Δεκεμβρίου 2017)

Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκ 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 24ωρη άσκηση επιβίωσης στην περιοχή Ρεντίνας. Στα μέρη όπου εκπαιδεύονται οι Έλληνες κομμάντος, επέλεξε ο Σύνδεσμός μας να εκπαιδεύσει τα μέλη του σε τεχνικές επιβίωσης. Ένα Διαβάστε περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ

Απολογισμός Ημερίδας Ειδικών Δυνάμεων

Το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, η Λέσχη Αξκών Φρουράς Θεσσαλονίκης, από τις πρώτες πρωϊνές ώρες θύμιζε μυρμηγκοφωλιά. Πλήθος ανθρώπων ερχόταν για να λάβει θέση στην καταπληκτική αίθουσα τιμών, προκειμένου να ακούσει τους ομιλητές και πρωταγωνιστές των Διαβάστε περισσότερα...