Την Κυριακή 15 Οκτ 2017 στα γνώριμα μέρη της Ρεντίνας, στο χώρο που πραγματοποιούνται οι εκπαιδεύσεις σε αναρρίχηση – καταρρίχηση επί βράχων τύπου Β΄ & Γ΄, υλοποιήθηκε πρόγραμμα εκπαίδευσης μελών του Συνδέσμου μας μαζί με 11 μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Σερρών που μας τίμησαν ιδιαίτερα με την ενεργή συμμετοχή τους.


Μια μέρα με καιρό εξαιρετικό, όπου 25 άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου γυναίκας και 10 χρονου παιδιού παρακολούθησαν με προσοχή τα θεωρητικά μαθήματα επί υλικών ορειβασίας, κόμπων ορειβασίας, τεχνικών αναρρίχησης και καταρρίχησης με χρήση ελάχιστων υλικών ή με βοήθεια συλλογών νέου τύπου καθώς και τεχνικές για την ασφαλή καταρρίχηση ατόμων από μεγάλο ύψος. Στη συνέχεια με συνεχή εξάσκηση βελτίωσαν τις ικανότητές τους στην κατασκευή κόμπων, υλοποίηση Baudrier με χρήση ατομικού σχοινιού και υλοποίηση συστημάτων πρόσδεσης και ελεγχόμενης ολίσθησης, προκειμένου να μπορούν να ασφαλίζουν τον εαυτό τους ή άλλους, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

Μετά από ώρα ξεκίνησε η αναμενόμενη εξάσκηση στην αναρρίχηση σε βράχο Β΄ και στη συνέχεια η καταρρίχηση. Για κάποιους ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία, αλλά σίγουρα τους ενθουσίασε όλους, γιατί με ιδιαίτερο ζήλο επανέλαβαν την διαδικασία πολλές φορές.

Αργότερα όταν όλοι είχαν μάθει καλά τον Β΄ βράχο ήρθε η σειρά του Γ΄ βράχου. Η δυσκολία πολύ μεγαλύτερη, αλλά μπρός στην επιθυμία όλων να τον ανέβουν ο βράχος έγινε «μονοπάτι» και το ανεβοκατέβηκαν και αυτό με μεγάλη ικανοποίηση όλοι. Η οριζοντία αερογέφυρα που είχε σειρά, φάνηκε παιχνιδάκι μπροστά στην δυσκολία του Γ΄ βράχου που είχαν ήδη περάσει.

Στις 17:00 περίπου όταν όλοι είχαν κουραστεί, με ζήλο βοήθησαν να μαζευτούν όλα τα υλικά για να είναι έτοιμα προς χρήση την επόμενη φορά.Όλοι οι συμμετέχοντες προσδοκούν να ξαναβρεθούν μαζί σε μια νέα, αντίστοιχη εκπαιδευτική δραστηριότητα. Ευχαριστούμε θερμά τα 11 μέλη του Συνδέσμου Εφέδρων Αξκών Σερρών, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και μας εντυπωσίασαν από τις γνώσεις τους, το πάθος τους και την ενεργή συμμετοχή τους, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι … «Ο τολμών νικά»!

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα πλήρες φωτορεπορτάζ της δραστηριότητας και θα αποσταλλεί με e-mail το σχετικό εκπαιδευτικό υλικό προς τήρηση στο αρχείο κάθε μέλους.


0 thoughts on “Εκπαίδευση στον Ορεινό (Ρεντίνα, 15 Οκτ 2017)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

ΔΡΑΣΕΙΣ

Επίσκεψη – Εκπαίδευση στο ΚΕΟΑΧ (27-28 Ιαν 2018)

Ο Σύνδεσμος Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, το Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου 2018, πραγματοποίησε εκπαίδευση στη «Διαβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές», στο ΚΕΟΑΧ στον Όλυμπο. Οι συμμετέχοντες έζησαν την μαγεία του χιονισμένου Ολύμπου, που τους χάρισε ένα ηλιόλουστο Διαβάστε περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ

Τελετή Απότισης Φόρου Τιμής στους Ηρωικά Πεσόντες των Επχσεων Μουργκάνας 1947- 48

Το Σάββατο 28 Σεπ 2019, αναχώρησε από Θεσσαλονίκη πολυμελής αντιπροσωπεία του Συνδέσμου, με σκοπό την συμμετοχή στην τελετή απότισης φόρου τιμής στους ηρωικά πεσόντες Αξκούς, Οπλίτες και Ιδιώτες των επιχειρήσεων Μουργκάνας την περίοδο 1947-48 που Διαβάστε περισσότερα...

ΔΡΑΣΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ 02 ΑΠΡ 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Την 02 Απρ 2017, τμήμα του Συνδέσμου Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας πραγματοποίησε θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση στην «Τοπογραφία», στην περιοχή Πολυδένδρι Εξαλόφου (Ρέμα Μάρως, μετά την Χρυσαυγή Λαγκαδά). Στην όμορφη αυτή περιοχή Διαβάστε περισσότερα...