Ένα νέο βιβλίο με τίτλο «Η εφαρμογή της διοίκησης με βάση την αποστολή στον στρατό ξηράς» κυκλοφόρησε πρόσφατα και μάλιστα ο συγγραφέας του είναι ο γνωστός στον Σύνδεσμό μας Συνταγματάρχης Καμπισιούλης Δημήτριος ο οποίος έχει υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο Σχης (ΠΖ) Καμπισιούλης Δημήτριος, συγγραφέας του βιβλίου, έχει υπηρετήσει σε Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και από τον βαθμό του Ταγματάρχη και μετέπειτα υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις στην Ι ΜΠ και στο NRDC-GR και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών του ΣΞ (από τον Ιούλιο 2019 μετονομάστηκε σε Σχολή Πολέμου Στρατού Ξηράς, ΣΠΣΞ), στην οποία επανήλθε τον Οκτώβριο 2017 ως Διευθυντής Έδρας εκπαίδευσης και Διευθυντής Σπουδών από τον Μάϊο 2018.

Ο συγγραφέας αναλύει τη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή (ΔμΒΑ), η οποία αναγράφεται στον νέο κανονισμό σχεδίασης ως το νέο μοντέλο στον Στρατό Ξηράς Διοίκησης, αλλά στην ουσία είναι ακόμα άγνωστη στη μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών.

Οι Διοικητές, όταν εφαρμόζουν τη Διοίκηση με Βάση την Αποστολή, ατενίζουν τον πόλεμο, βλέπουν τον εαυτό τους μέσα στο πεδίο της μάχης, συνειδητοποιούν τις απαιτήσεις και προετοιμάζονται κατάλληλα. Από τώρα αξιοποιούν τους υφισταμένους τους και τους εκπαιδεύουν κατάλληλα δίνοντας σε αυτούς τη μέγιστη δυνατή πρωτοβουλία και ελευθερία ενεργειών. Γνωστοποιούν την πρόθεσή τους, το «γιατί» πρέπει να εκτελεστεί κάθε έργο και κατόπιν τους εμπιστεύονται χωρίς να εμπλέκονται στο «πως» αυτοί θα το εκτελέσουν.

Στο βιβλίο επιχειρείται μία νέα θεώρηση της καθημερινής στρατιωτικής πραγματικότητας στα στρατόπεδα και στα πεδία των ασκήσεων και βολών. Ο συγγραφέας θεωρεί πως οι υφιστάμενοι δεν θα μπορέσουν να ενεργήσουν αυτόνομα και αξιόπιστα στον πόλεμο, εάν στην ειρήνη λαμβάνουν λεπτομερείς διαταγές και ελέγχονται διαρκώς. Συνεπώς είναι απαραίτητη η εμπέδωση του κλίματος εμπιστοσύνης αλλά και της ατομικής ευθύνης όλων, η μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων των υφισταμένων, η ανάληψη του αποδεκτού κινδύνου και η ενθάρρυνση και η εξουσιοδότηση των υφισταμένων να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Ο συγγραφέας επιχειρεί να καταστήσει γνωστή τη ΔμΒΑ στο ευρύ στρατιωτικό κοινό. Θεωρεί πως αν οι αναγνώστες τη γνωρίσουν, τότε θα μπορέσουν να καταλάβουν τα οφέλη της και να την εφαρμόσουν. Ως προερχόμενος από τις Ειδικές Δυνάμεις, σε ορισμένα σημεία του βιβλίου τις προβάλλει ως πρότυπο για τον τρόπο διοίκησης και ελέγχου, καθόσον μπορούν να δείξουν τον δρόμο για μία πιο αποκεντρωτική και αποτελεσματική λειτουργία όλου του Στρατού.

Το ΔΣ και όλα τα μέλη του Συνδέσμου μας εύχονται από καρδιάς «Καλοτάξιδο το βιβλίο και κάθε επιτυχία στο συγγραφέα»

Απαραίτητα Στοιχεία για εύρεση και αγορά του βιβλίου

Τίτλος: «Η εφαρμογή της διοίκησης με βάση την αποστολή στον στρατό ξηράς»

Εκδότης: ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ,  Φιλελλήνων 14, 10557 Αθήνα,  Τ 2103316036, Φ 2103250421

info@infognomon.gr,   &    www.infognomon.com

Σελ.: 182   &   ISBN: 978-618-5219-80-2

Τιμή: 14 €


0 thoughts on “Νέο Βιβλίο για Διοικητές”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Related Posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ημερολόγια Συνδέσμου Έτους 2019

Επιτέλους έφτασαν…!!! Τα πολυαναμενόμενα και πανέμορφα ημερολόγια έτους 2019 του Συνδέσμου μας είναι έτοιμα προς διάθεση. Το καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας, τη φίλη σας, το φίλος σας, για το ανιψάκι, το εγγονάκι ή Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΕΣΤ Νο 4 «ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ» [Μένουμε Σπίτι]

Πιστοί στην εντολή «Μένουμε σπίτι» έχουμε ετοιμάσει ένα 4o κουίζ με την μορφή σταυρόλεξου. Πατώντας στον υπερσύνδεσμο (link) κάτω από το  παρόν κείμενο δηλ. πάνω στις λέξεις «ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ» θα ανοίξει ένα σταυρόλεξο σε μια νέα σελίδα. Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Συλλυπητήρια Επιστολή (Στγος ε.α Βερυβάκης Ι.)

Η οικογένεια των Ειδικών Δυνάμεων είναι φτωχότερη από τις 19 Ιουνίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία απεβίωσε σε ηλικία 89 ετών, ο επίτιμος αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, Στρατηγός ε.α. Ιωάννης Βερυβάκης. ΜΙΝΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Ο Ιωάννης Βερυβάκης Διαβάστε περισσότερα...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω γενικευμένης απαγόρευσης (lockdown)

οι προγραμματισμένες μας δραστηριότητες και συναντήσεις

αναβάλλονται και θα μετατεθούν σε νέες ημερομηνίες.

Μείνετε σπίτι, φοράτε μάσκα όπου απαιτείται και φροντίστε τον εαυτό σας

 ώστε σωματικά και ψυχικά να παραμείνετε σε άριστη κατάσταση. 

Μάσκες με έγχρωμο Σήμα του Συνδέσμου ή κυματιστή Ελληνική σημαία 

 διατίθενται από το Σύνδεσμο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το

6974845444 (Σκιαδάς) ή αποστολής email στο

info@katadromes.gr (είδος, ποσότητα, τηλ. επικοινωνίας)