Διακήρυξη Θέσης Συνδέσμου για το Σκοπιανό

Λαμβάνοντος υπ’ όψιν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε ως προς τα εθνικά μας θέματα και  ιδεώδη, τα οποία αντιμετωπίζονται ως θέματα ηττοπαθούς έως «ύποπτης» εξωτερικής πολιτικής από τις πολιτικές ηγεσίες του τόπου και εφαρμόζοντας τους σκοπούς του Συνδέσμου μας, που έχουν τεθεί από την δημιουργία του, σεβόμενοι την ιστορική αλήθεια, τιμώντας τις θυσίες που έχουν κάνει στο κοντινό μας παρελθόν οι πρόγονοί μας Έλληνες Αξκοί και απλοί πολίτες για την Μακεδονία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν  ότι  η Μακεδονία είναι ένα μείζον κεφάλαιο για τον Ελληνισμό,  εκτιμώντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών πλήττει ευθέως τα εθνικά μας συμφέροντα, ανακοινώνουμε τα κάτωθι:

– Διαφωνούμε  σε κάθε λύση του «ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ» προβλήματος, με όρους που εκχωρούν το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή παράγωγό της σε σύνθετη ή μη ονομασία,  στο διπλανό μας κρατίδιο.

– Διαφωνούμε σε κάθε λύση του «ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ» προβλήματος, με όρους που αναγνωρίζουν Μακεδονική ταυτότητα, Μακεδονική εθνικότητα, Μακεδονική εθνότητα και Μακεδονική ιθαγένεια ή παράγωγό τους, σε σύνθετο ή μη όρο, σε άλλη κρατική, εθνική, εθνοτική ή άλλη οντότητα εκτός ή εντός της Ελλάδος, αφού  αυτά δεν υφίστανται δεδομένου ότι οι Μακεδόνες αποτελούν υποσύνολο των Ελλήνων όπως Στερεοελλαδίτες, Θεσσαλοί κ.α.

– Διαφωνούμε σε κάθε λύση του «ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ» προβλήματος, με όρους που αναγνωρίζουν Μακεδονική Γλώσσα ή παράγωγό της σε σύνθετο ή μη όρο, σε άλλη κρατική, εθνική, εθνοτική ή άλλη οντότητα εκτός ή εντός της Ελλάδος, αφού  η γλώσσα που ομιλούν οι Μακεδόνες είναι η Ελληνική.

– Διαφωνούμε στην παγκοσμιοποίηση – ισοπέδωση που θέλει «να δεχθούμε ότι κάποιοι άλλοι, από άλλο έθνος (σλαβικό), λέγονται Μακεδόνες και μιλούν Μακεδονικά και μάλιστα μετά από ύποπτη εκχώρηση αυτού του δικαιώματος από την Ελλάδα και αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα».

– Μετά από την αποτυχία – ήττα, της Συμφωνίας των Πρεσπών και συγκεκριμένα λόγω:

  • του βιασμού της θέλησης του Ελληνικού λαού
  • της δημιουργίας τετελεσμένων, ήτοι δημιουργία Μακεδονικού Κράτους (έστω και με γεωγραφικό προσδιορισμό), Μακεδονικής Γλώσσας και Μακεδονικής Ιθαγένειας/Εθνικότητας
  • των όρων και του τρόπου που έχουν προβλεφθεί αυτοί, στην παρούσα συμφωνία
  • των έννομων, ατιμωτικών για την Ελλάδα, αποτελεσμάτων που έχει παράξει και θα συνεχίσει να παράγει σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο, με επικίνδυνες για την Ελλάδα προεκτάσεις
  • του συμβολισμού του τόπου που επιλέχθηκε να υπογραφεί. Ήτοι εκεί που διεξήχθη το 2ο συνέδριο του ΝΟΦ, διάδοχος του ΣΝΟΦ (Σλαβομακεδονικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο) (25&26/03/1949), που διακήρυξε «την ένωση της Μακεδονίας σε ένα ενιαίο, ανεξάρτητο, ισότιμο μακεδονικό κράτος μέσα στη λαϊκοδημοκρατική ομοσπονδία των βαλκανικών λαών» και «το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του “μακεδονικού” λαού».

– Δηλώνουμε ότι ο Σύνδεσμος μας θα αγωνισθεί με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο για την ανατροπή  της συμφωνίας των Πρεσπών ή οποιασδήποτε άλλης συμφωνίας ή σύμβασης που πλήττει τα εθνικά μας συμφέροντα.

– Προτρέπουμε τα μέλη μας αλλά και κάθε Έλληνα, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και αποκηρύσσοντας κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα,  να αναλάβει πρωτοβουλίες  για την υποστήριξη των εθνικών μας θεμάτων.

– Προτρέπουμε τα μέλη μας αλλά και κάθε Έλληνα, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και αποκηρύσσοντας κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα,  να συμμετέχει μαζικά σε κάθε πατριωτική κινητοποίηση για το «Σκοπιανό» ή άλλο Εθνικό θέμα, ως τρόπο υγιούς δημοκρατικής  έκφρασης  (π.χ: ομιλίες, ημερίδες, συγκεντρώσεις-ενημερώσεις, συλλαλητήρια).

– Προτρέπουμε τα μέλη μας αλλά και κάθε Έλληνα, να βρίσκεται σε εγρήγορση για την υποστήριξη εθνικών μας θεμάτων, που πιθανώς να ανακύψουν στο μέλλον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *