Εκπαίδευση στον Όλυμπο (ΚΕΟΑΧ, Μαρ 2022)

Το Σαββατο-Κύριακο 19-20 Μαρ 2022, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Σύνδεσμός μας βρέθηκε στο φιλόξενο ΚΕΟΑΧ  (Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομιών), στην περιοχή Βρυσοπούλες του Ολύμπου και συγκεκριμένα στη θέση Νίκη, σε υψόμετρο 1.820 μ. Η δυναμική παρέα μας πάλι είχε ποικιλία ηλικιών, με διαφορετικές εμπειρίες και ικανότητες, δύο γυναίκες και αρκετούς/αρκετές απόντες & απούσες (χωρίς μικρά παιδιά φέτος) λόγω ιώσεων, Covid-19 ή σοβαρών κωλυμάτων τελευταίας στιγμής. Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι συμμετείχαν, μοιράζονταν το ίδιο πάθος και αγάπη για την φύση, το χιονισμένο τοπίο, αλλά και τον πανέμορφο Όλυμπο, που αποτελεί από μόνος του πόλο έλξης όλες τις εποχές. Κλασικά στάση της παρέας για καφέ, στον πανέμορφο και γραφικό Αγ. Δημήτριο. Η μετάβασή μας έγινε σχετικά άνετα, αφού χρειάστηκε να βάλουμε αλυσίδες στα ΕΙΧ αυτοκίνητά μας μόνο στα τελευταία 10 χλμ. της ορεινής ανάβασης. Βέβαια καταλυτική η βοήθεια του ΚΕΟΑΧ που κάθε χρόνο μας υποδέχεται και μας φιλοξενεί κατά τρόπο υποδειγματικό.

Ο Δκτης του ΚΕΟΑΧ Τχης(ΠΖ)Γκάλλης Γρηγόριος, μαζί με ένα καλά συνεργαζόμενο σύνολο Αξκών, Υπξκών αλλά και κληρωτών ΚΔ & Π/Ν, έχουν καταφέρει να λειτουργεί το ΚΕΟΑΧ κατά τρόπο υποδειγματικό, να παρέχει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, αλλά και να φιλοξενεί με τρόπο που αποτελεί διαφήμιση του στρατού και των ειδικών δυνάμεων, στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Να βλέπεις χαμογελαστούς, ευγενικούς και άριστους πειθαρχημένους καταδρομείς – οπλίτες θητείας, σε υψόμετρο 1900 μέτρων με εξαιρετικά δυσχερείς καιρικές συνθήκες, να εκτελούν τις όποιες εργασίες ή καθήκοντα τους είχαν ανατεθεί και να εξυπηρετούν επισκέπετες του ΚΕΟΑΧ, κατά τρόπο υποδειγματικό και εξαιρετικά επαγγελματικό, σε κάνει να νοιώθεις περήφανος για τις Ειδικές Δυνάμεις, τα στελέχη που τις πλαισιώνουν, αλλά και τους νέους που επέλεξαν να υπηρετήσουν σ’ αυτές. Το καλύτερο bar λίγο πιο χαμηλά από το ψηλότερο σημείο της Ελλάδας, το λειτουργούν οι κάτωθι εικονιζόμενοι ΚΔ Κατσιγιάννης Βασίλειος και Δερματάς Σπυρίδων.

Best Bartenders on Mt Olympus: ΚΔ Κατσιγιάννης Βασίλειος και ΠΝ Δερματάς Σπυρίδων

Τα διαφορετικά επαγγέλματα, γνωστικά πεδία, ικανότητες, εμπειρίες αλλά και οι ηλικίες όλων των συμμετασχόντων στην παρέα μας δεν αποτελούσαν πρόβλημα αλλά πλεονέκτημα σε μια αρμονική, πειθαρχημένη παρέα που ήξερε που βρισκόταν και ήξερε τι οφέλη μπορούσε να αποκομίσει στη σύντομη παραμονή της στον πανέμορφο Όλυμπο. Και θεωρητική εκπαίδευση στην αίθουσα μπορέσαμε και κάναμε αλλά και ανέβασμα την επομένη μέρα στα lift κάναμε. Και μπορεί λόγω καιρικών συνθηκών και απουσίας του «παραδοσιακού μας εργολάβου» Igloo Καζαμία Ζαχαρία (βρισκόταν στη νήσο Σύμη για οικογενειακούς λόγους) να μην μπορέσαμε να κάνουμε Igloo, αλλά και το τοπίο απολαύσαμε και τις «μπαταρίες μας γεμίσαμε» με την ζωογόνο δύναμη του Ολύμπου, όπως φαίνεται και στις κάτωθι φωτογραφίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *