ΤΑΜΣ «ΑΙΜΑ & ΙΔΡΩΤΑΣ»

Την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, μέλη όλων των ηλικιών του Συνδέσμου Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία προσήλθαν στην Αιμοδοσία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στις 09:00 και πρόσφεραν αίμα υπέρ της Τράπεζας Αίματος του Συνδέσμου, με Αρ. Μητρώου : 14451, η οποία είναι νόμιμα καταχωρημένη στο Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών από το 2016 και τηρεί όλες τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας. Όλα τα μέλη που πρόσφεραν λίγο από το αίμα τους γνωρίζουν ότι κερδίζουν:

  Γιατί το αίμα δεν είναι βιομηχανικό προϊόν. Προσφέρεται μόνο από τον υγιή άνθρωπο στον πάσχοντα συνάνθρωπο.
  Γιατί n εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης.
  Γιατί n προσφορά αίματος είναι προσφορά ζωής.
  Γιατί n προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός.
  Γιατί ως εθελοντής αιμοδότης καλύπτεις την οικογένειά σου σε αίμα εάν χρειαστεί.
  Γιατί n αιμοδοσία είναι ανώδυνη και ακίνδυνη.
  Γιατί n αιμοδοσία ωφελεί και τον Εθελοντή Αιμοδότη.
  Γιατί με τις εξετάσεις που γίνονται στο αίμα του μπορεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις γι’ αυτόν.
  Γιατί πρέπει να απαλλάξουμε τον εαυτό μας, το φίλο, το συγγενή, το γείτονα, τον άγνωστο συνάνθρωπο που κινδυνεύει από το άγχος να βρει αίμα όταν το χρειάζεται.
  Γιατί πρέπει να υπάρχει αίμα όταν το χρειαζόμαστε.

Πολύ σύντομα θα οργανωθεί και νέα αιμοδοσία, που θα συμμετάσχουν όσα μέλη ή φίλοι του Συνδέσμου ήθελαν να προσφέρουν αίμα, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών τους δεν μπόρεσαν να προσέλθουν την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η μέρα όμως για τα μέλη που έδωσαν αίμα δεν τέλειωσε στην αιμοδοσία. Υπήρχε προγραμματισμένη πορεία 20 χλμ. επί ημιορεινού δρομολογίου στην οποία συμμετείχαν, γιατί οι ημερομηνίες πιεστικές και οι ημέρες που ήταν διαθέσιμες και ελεύθερες για όλους μας ήταν λιγοστές λόγω υποχρεώσεων. Αφού πρώτα μεσολάβησε ένα 2ωρο ξεκούρασης με καφέ και συζήτηση για όλη την παρέα, ξεκινήσαμε για τα Βασιλικά όπου έξω από το χωριό είχε καθορισθεί η αφετηρία της πορείας μας. Πράγματι στις 13:00, αρχίσαμε να βαδίζουμε γεμάτοι ενέργεια τον φιδίσιο και ανηφορικό δρόμο για το Μονοπήγαδο, στο οποίο είχε προγραμματισθεί μια μικρή στάση, πριν ξεκινήσουμε ξανά το δρόμο της επιστροφής. Οι καιρικές συνθήκες «εχθρός» στην προσπάθειά μας αλλά η δύναμη της θέλησής μας τεράστια. Ούτε η πολλή ζέστη (> 35° C), ούτε η υπερβολική υγρασία, ούτε οι βροντές που ακούγονταν στάθηκαν εμπόδιο στην πορεία. Και οι λίγες σταγόνες που έβρεξαν την ομάδα στην επιστροφή έδωσαν χαρά και ευχαρίστηση στα κουρασμένα αλλά απίστευτα αναζωογονημένα μέλη της ομάδας. Όλοι όσοι συμμετείχαν  χάρηκαν την φύση και ένιωσαν ξανά την δύναμη της θέλησης να κινεί το σώμα σε όλες τις συνθήκες και την φύση να ανταποδίδει γεμίζοντας ενέργεια, ευεξία και ευχαρίστηση ψυχή και σώμα. Η ΤΑΜΣ «ΑΙΜΑ & ΙΔΡΩΤΑΣ» όπως την ονόμασαν τα συμμετέχοντα μέλη, είχε ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία.

Στο επόμενο βίντεο μπορείτε να νιώσετε την χαρά, ευχαρίστηση και θετική ενέργεια που πήραν όλοι οι συμμετέχοντες, μικροί και μεγάλοι, οι οποίοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη δοκιμασία των 45 χλμ. σε λίγες ημέρες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *