Παράδοση – Παραλαβή Δκσης Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR

Την Τετάρτη 06 Φεβ 2019 πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξκών Φρουράς Θεσσαλονίκης (ΛΑΦΘ) η παράδοση – παραλαβή Δκσης του Γ΄ ΣΣ / NRDC-GR, παρουσία του κ. ΥΦΕΘΑ, του νέου Α/ΓΕΕΘΑ, του νέου Α/ΓΕΣ Αντγου Καμπά Γεώργιου και πλήθος ανωτάτων-ανωτέρων αξκών στρατού, ναυτικού, σωμάτων ασφαλείας, εκπροσώπων της πολιτείας, αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης. Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση, παρακολούθησε όλο το τελετουργικό και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς γνώριμους Αξκούς των Καταδρομών που ήταν παρόντες και αυτοί, εκ των οποίων κάποιοι δε, έχουν τοποθετηθεί (με ή χωρίς προαγωγή) σε νέες διοικητικές θέσεις. Η συγκίνηση μεγάλη για τον αγαπημένο μας στρατηγό Μπίκο Δημήτριο, που ως απερχόμενος Δκτης του Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR ήταν αποδέκτης πολλών ευχαριστιών, όχι μόνο από Δκτές Στρατιωτικών Σχηματισμών, αλλά και πολιτικών αρχών, καθώς και απλών πολιτών που δεν μπορούσαν να μην ευχαριστήσουν τον στρατηγό για τα όσα τους προσέφερε. Κοινή ομολογία όλων ήταν ότι, το Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR πέραν την επιχειρησιακής του ετοιμότητας (αξιολογήθηκε από ΝΑΤΟϊκή ειδική επιτροπή και βαθμολογήθηκε με ΑΡΙΣΤΑ) είχε στενή επαφή με τοπικές κοινωνίες στις οποίες προσέφερε με όποιο τρόπο μπορούσε και φρόντισε ιδιαίτερα τις απομονωμένες παραμεθόριες περιοχές, στις οποίες κατοικούν κάτοικοι με ιδιαίτερα αυξημένο το αίσθημα της ασφάλειας των συνόρων και έχουν πάντα ψηλά υψωμένη την Ελληνική Σημαία ενώ τρέφουν αίσθημα αγάπης για το στρατό και τους υπηρετούντες σ’ αυτόν.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εύχεται από καρδιάς στον απερχόμενο Στρατηγό Μπίκο Δημήτριο, υγεία, ευτυχία και πάντα επιτυχίες σε ότι κι αν κάνει στο μέλλον (ίσως η τοποθέτησή του σε θέση Στρατηγού ε.α στο ΝΑΤΟ/ΕΕ θα είναι μια δίκαιη επιλογή).

Επίσης, στο νέο Δκτή Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγο Κούτρα Κων/νο, ευχόμαστε υγεία, επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, τύχη γιατί είναι πάντα αναγκαία και επίτευξη των νέων υψηλών στόχων που έχει θέσει ως Δκτης Γ΄ΣΣ/NRDC-GR.

Οι Στρατηγοί Κούτρας και Μπίκος (παραλαμβάνων & παραδίδων αντίστοιχα).

Ο Δκτης της 1ης Στρατιάς Αντγος Φλώρος Κ. παραδίδει αναμνηστικό δώρο στον απερχόμενο Δκτή Γ΄ΣΣ/NRDC-GR Αντγο Μπίκο Δημήτριο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *