Πεζοπορία στο όρος Πάικο (δασικό μονοπάτι Στραβοπόταμος-Πριματάρι)

Την Κυριακή 23 Οκτ 2022 είχε οργανωθεί πεζοπορία μελών και φίλων του Συνδέσμου Καταδρομέων & Ιερολοχιτών Μακεδονίας, στην Ανατολική πλευρά του όρους Πάικου, στο παλαιό μονοπάτι Στραβοπόταμος – Πριματάρι (3,5 Km) με τα γραφικά ξύλινα γεφυράκια. Καιρός καταπληκτικός και σύμμαχός μας καθόλη τη διάρκεια της δράσης, παρέα εξαιρετική με άνδρες, γυναίκες, και 2 εφήβους, Τον Αργύρη και τον Θοδωρή που αποδείχτηκαν οι πιο δυνατοί πεζοπόροι. Μαζί μας είχαμε και 2 σκυλιά, τον Πόκυ και την Γκόλντυ που με απίστευτη ενέργεια ήταν πάντα μπροστά αλλά θήραμα δεν βρήκαν ποτέ γιατί είχαν φύγει όλα από τις ομιλίες μας και τα γέλια μας.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας είχε και αδρεναλίνη αφού χάσαμε το μονοπάτι και βρεθήκαμε να κατηφορίζουμε από την πιο γλιστερή και απότομη πλαγιά του Ανατολικού Πάικου!!!Μετά τη ολοκλήρωση της πεζοπορίας, όλη η παρέα προμηθεύτηκε τα απαραίτητα κάστανα της περιοχής (περιοχή Καστανερής) από τοπικό παραγωγό και καταλήξαμε για γεύμα στην πλατεία της Γουμένισσας, όπου τα εξαίσια εδέσματα του φιλόξενου Άγγελου (Ταβέρνα Αλατοπίπερο) με κυρίαρχο το «Μπουγιουρντί με κάστανο» έκλεισαν όμορφα την εξόρμησή μας.

Αναμονή για την επόμενη πεζοπορική μας εξόρμηση, όπου τα κορίτσια είπαν ότι με τέτοια αγόρια στην παρέα τους, δεν τους φοβίζουν ούτε γλύστρες, ούτε ποταμάκια, ούτε ανηφοριές και βράχια!!!

Προετοιμαστείτε λοιπόν για την επόμενη εξόρμηση που σύντομα θα ανακοινωθεί διαβάζοντας τις εξής απλές οδηγίες:

ΥΛΙΚΑ & ΕΝΔΥΣΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ

1. Trail running ή αθλητικά παπούτσια [Εάν έχετε ημίμποτα ή μποτάκια (αρβυλάκια) προτιμήστε τα λόγω της υγρασίας και του βρεγμένου υποστρώματος φύλλων].
2. Μπατόν πεζοπορίας (προαιρετικά)
3. Ρούχα κατάλληλα για την εποχή (προτιμάμε άνετα ρούχα όχι στενά όπως, καλοκαιρινό ή χειμερινό ορειβατικό παντελόνι, αθλητική βαμβακερή φόρμα, t-shirt ή φανελάκια για αλλαγή σε στάση κλπ. (για τον καιρό ενημερώνουμε αναλυτικά 1-2 ημέρες πριν την εκδρομή, αλλά αναμένεται ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ Μηνός Νοεμβρίου, αραιά σύννεφα, θερμοκρασία 5-14°C).
4. Αδιάβροχο ή πόντσο (υποχρεωτικά ανεξαρτήτως καιρού).
5. Σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα (μικρού μεγέθους για τυχόν κάμερες, φωτογραφικές ή κινητά τηλέφωνα καλό είναι να μην είναι σε τσέπες και ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ στα χέρια μας που πρέπει να είναι ελεύθερα σε περίπτωση γλυστρήματος / πτώσης).
6. Νερό 1 έως 1,5 lt (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και επιθυμητό να είναι χωρισμένο σε 2 ή 3 συσκευασίες)
7. Σνακ όπως σάντουιτς, σοκολάτες, μπάρες δημητριακών, παστέλια, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, αποξηραμένα φρούτα, φρούτα κλπ. (απαραιτήτως)
8. Χαρτομάντιλα ή υγρομάντηλα.
9. Είδη προσωπικής υγιεινής και αντισηπτικό χεριών.
10. Πετσέτα μικρού μεγέθους υποχρεωτικά και κάλυμα κεφαλής ή χεριών (λεπτά γάντια) για όσους θέλουν να είναι πιο προστατευμένοι από υγρασία, αέρα, κρύο κλπ.
11. Κάλτσες 2 ζευγάρια ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ γιατί λόγω υγρού υποστρώματος εδάφους θα βραχούν και πρέπει να αλλάζουμε (1η αλλαγή στη μεγάλη στάση και 2η στον τερματισμό για όλη την υπόλοιπη ημέρα).

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Για όσους έχουν αλλεργία ή άλλο ειδικό πρόβλημα υγείας που μπορεί να εμφανιστεί αιφνίδια κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας να έχουν μαζί τους το κατάλληλο φαρμακευτικό σκεύασμα (πχ. auto injector αδρεναλίνης / επινεφρίνης, αερόλυμα κλπ.).

« Amat victoria curam »  δηλαδή,  Η νίκη αγαπά την προετοιμασία!

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *